علائم اعتیاد به کمیکال کدامند ؟ کمیکال یک ماده مخدر صنعتی جدید با نام دیگر ماریجوانای صنعتی است که اکثراً موردعلاقه و مصرف جوانان قرار میگیرد. این ماده عوارض کوتاه و طولانیمدت بسیار زیاد و متنوعی دارد. بااینحال عده زیادی از افراد با این عوارض آشنا نیستند. همین موضوع باعث شده که بسیاری از جوانان با این خیال که مصرف کمیکال اعتیادآور نیست یا عوارض زیادی ندارد، به دام افتند. همچنین مشکلات بیشتری که مصرف این ماده برای ترک ایجاد میکند سبب میشود بسیاری قید دست کشیدن از مصرف آن را زده و درنهایت دچار عوارض شدید کمیکال میگردند. تمام این موضوعات لزوم راهنمایی گرفتن از مشاوران و بالا بردن میزان آگاهی خود از عوارض و نشانهها و نیز نحوه ترک این ماده مخدر را نشان میدهد.
منبع : علائم اعتیاد به کمیکال
علائم اعتیاد به کمیکال
همانطور که گفته شد، برخلاف عقیده اکثر مصرفکنندگان، کمیکال عوارض متعددی ازجمله جسمی و روانی دارد. این ماده با اتصال به گیرندههایی در مغز، ریه، کلیه و کبد، بر بدن مصرفکننده اثر میگذارد و عملکرد طبیعی مغز را تغییر میدهد. میتوان علائم و نتایج استعمال این ماده را به دو دسته کوتاهمدت و بلندمدت تقسیم کرد:
علائم اعتیاد به کمکال در کوتاهمدت
- سرگیجه
- حالت تهوع
- توهم دیداری و شنیداری
- احساس سفر کردن در مکان و زمان
- احساس سرخوشی غیرعادی
- خندههای زیاد و بیدلیل
- احساس آرام بودن زندگی
- شل شدن عضلات و اعضا بدن
- خوابهای کوتاه و منقطع
- عدم تعادل در هنگام صحبت
- عدم تعادل در هنگام حرکات و رفتار بدنی
- صحبتهای نا بهجا و گزافگویی
- افزایش فشارخون
- فرورفتن در کما بهصورت کوتاهمدت
علائم اعتیاد به کمیکال در بلندمدت
- کاهش قدرت حافظه
- اختلال در به خاطر آوردن خاطرات و وقایع
- کاهش توانایی عکسالعمل نسبت به اتفاقات
- افزایش احتمال ابتلا به اختلالات روانی
- انزوا و گوشهگیری نسبت به جامعه و اطرافیان
- عدم مسئولیتپذیری و فرار از وظایف
- کاهش روابط اجتماعی
باید خاطرنشان کرد که مصرف طولانیمدت ماده کمیکال باعث ایجاد تغییراتی در DNA و ساختار ژنتیکی افراد میشود و مردان در صورت مصرف طولانیمدت ممکن است دیگر قادر به فرزند آوری نباشند.
غمگینی و احساس تنهایی، مانع ترک کمیکال
از علائم اعتیاد به کمیکال که در اثر مصرف ماده کمیکال ایجاد میشود، احساس تنها شدن و غم ناشی از این احساس است. موضوعی که سبب میشود فرد ترک کردن را به دلیل تنها بودن و نداشتن حمایت عاطفی، کاری سخت و مشکل در نظر بگیرد و نیز به دلیل نداشتن آگاهی به میزان کافی، همچنان در وسوسه مصرف دوباره باشد.
این ویژگی، اهمیت بالای بهرهمندی از راهنماییهای مشاور و روانشناس را برای کمک به ترک و از بین بردن باورهای غلط پیرامون آن دوچندان میکند.
کمیکال چیست ؟
کمیکال نوعی ماده مخدر ترکیبی است که با نام دیگر ماریجوانای صنعتی در بین جوانان جاافتاده است. این ماده از ترکیب پختن مریمگلی و مادهای به نام مراسوئیت تولید میشود. کمیکال مادهای اعتیادآور با قدرت روانگردانی بالا است. از جمله نامهای دیگری که برای این ماده در بازار به کار میرود عبارتاند از: نعناع جادویی، مریمگلی، گیاه چوپان، برگ نبوت، سالی-دی، ماریا پاستورا، سالویا.
رده سنی مصرفکنندگان این ماده بسیار متنوع است؛ اما به دلیل دسترسیپذیری آسان و نیز ارزان بودن کمیکال، افراد جوان 18 تا 25 سال بیشترین قشر مصرفکننده محسوب میگردند. جوانان مصرفکننده این ماده، اکثراً در دورهمی ها و مهمانیهای شبانه خود و دوستانشان با این ماده آشنا میشوند. مصرف این ماده بهصورت اسپری یا بهصورت استعمال در سیگار به کار میرود. اگر علائم اعتیاد به کمیکال را در هر یک از بستگان یا آشنایان خود می بینید توصیه می کنیم هر چه سریع تر با یک متخصص ترک اعتیاد تماس بگیرید.
آیا کمیکال اعتیادآور است ؟
بسیاری از جوانان کمیکال را بهعنوان ماده مخدر مصرفی خود انتخاب کردهاند، زیرا بهاشتباه فکر میکنند که این نوع ماده عوارض جانبی خطرناکی ندارد و اعتیادآور نیست. باید اشاره کرد که این تصور اشتباه از سوی تولیدکنندگان ماریجوانا و نیز سایر مواد مخدر همواره بیان میشود، اما موادی که در ترکیبات کمیکال به کار میرود جزو روانگردانها و اعتیادآورهای بسیار قدرتمندی به شمار میروند.
میزان اثر ماده کمیکال به حدی است که حتی با یکبار مصرف فرد نیز میتواند باعث اعتیاد مصرفکننده شود. فرد بعد از اولین استعمال خود، به خواب عمیقی میرود که بسیار لذتبخش گزارش میشود. همچنین بعد از بیدار شدن، هنوز هم میل به مصرف دارند.
آیا مصرف کمیکال میتواند باعث اووردوز شود ؟
مشتقات طبیعی و سنتی مواد مخدر اغلب خطری مثل اووردوز و مرگ ندارند ولی نوع صنعتی و دستساز آنها همچون کمیکال به دلیل قدرت روانگردانی بالا میتواند ریسک اووردوز و مرگ را بالا ببرد. درواقع مصرف کمیکال تأثیر عمیق و شدیدی روی بدن وارد میکند و میتواند منجر به تغییرات شدید فشارخون و حتی ایست قلبی گردد. گاهی افراد ممکن است نشانههایی همچون علائم سکته مغزی را نیز بهصورت کوتاهمدت نشان دهند. اگر علائم اعتیاد به کمیکال را در هر یک از بستگان یا آشنایان خود می بینید توصیه می کنیم هر چه سریع تر با یک متخصص ترک اعتیاد تماس بگیرید.
ترک مصرف ماده کمیکال
افرادی که برای اولین بار به سمت مصرف کمیکال کشیده میشوند، اغلب به دلیل دستیابی به حالتهایی همچون سرخوشی، احساس توانمندی، ارضای حس کنجکاوی، داشتن آرامش و نیز داشتن خلقوخوی بهتر آن را امتحان میکنند؛ اما بسیاری از آنها با تنها چند پک استعمال کمیکال دچار اعتیاد به مصرف آن میشوند. به دلیل تجربه حالا خوشایندی که از مصرف این ماده مخدر در افراد ایجاد میشود، بسیاری از آنها علاقهای به ترک مصرف نشان نمیدهند. آنها اعتیاد خود را انکار میکنند و معتقدند هر وقت که بخواهند میتوانند کمیکال را کنار بگذاردند. درحالیکه با مصرف هر چه بیشتر این مخدر، عوارض با شدت بیشتری بروز کرده و تأثیرات ماندگارتر بر فرد میگذارد. همین موضوع ترک این ماده را با مشکل مواجه کرده و مصرفکنندگان را نیازمند بهره بردن از مشاورههای روانشناسان و متخصصین حوزه ترک اعتیاد میکند.
علائم و نشانههای ترک کمیکال
- غصه خوردن تشنج
- گریههای طولانیمدت
- افسردگی ناشی از مصرف مواد
- گوشهگیری و منزوی شدن
- تکرار صحبتهای عامیانه
- استفاده از کلمات نامربوط
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
آخرین تحقیقات علمی روانشناسی
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
:: برچسبها:
علائم اعتیاد به کمیکال ,
:: بازدید از این مطلب : 246
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0