درمان اختلالات جنسی معمولا به خاطر شرم در بیان آن به تعویق میافتد. تا حدی که شاید هرگز مرد یا زن برای درمان مشکل جنسی خود به درمانگر مراجعه نکند. شاید در ازدواجتان به نسبت زمان زیادی صرف رابطه جنسی نشود، اما کیفیت رابطه زناشویی به طور مستقیم بر دیگر بخشهای ارتباطی شما تاثیر میگذارد. خیلی اوقات خانم/آقا با مراجعه به سکس تراپیست به راحتی میتواند مساله را حل کرده و از رابطه جنسیاش لذت ببرد. اما به دلیل محدودیتهایی که فرد برای خودش و حتی برای همسرش تعریف میکند، درمان اختلال جنسی را پشت گوش میاندازد. در ادامه رایجترین اختلالاتی که نیاز به درمان دارند را معرفی کردهایم، اگر مشکل شما دراین طبقات قرار نداشت اما بر روی رابطهتان تاثیر منفی گذاشته بهتر است برای ارزیابی و مشاوره حتما اقدام نمایید.
منبع : درمان اختلالات جنسی
درمان برای کدام اختلالات جنسی ضروری است؟
اختلالات عملکرد جنسی یا به عبارتی کژکاری جنسی، مجموعهای از اختلالات ناشی از ناتوانی جنسی یا اختلال در عملکرد سالم اندام جنسی است. بروز مشکل در هر مرحلهای از رابطه جنسی، علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن ارتباط زناشویی، باعث کم شدن اعتماد به نفس، افسردگی و رفتارهای خطرناک (مثل اعتیاد) خواهد شد. بنابراین درمان از اقدامات اساسی است که هر چه زودتر باید پیگیر آن شوید. در ادامه چند مورد از اختلالات جنسی رایج که اغلب به مراکز درمانی مراجعه میکنند را آوردهایم:
انزال دیررس
انزال دیررس یکی از اختلالات معمولا نادر جنسی است، اما نشانه اصلی آن تاخیر چشمگیر در انزال (بالای 30دقیقه) یا عدم تجربه انزال در 75تا100 درصد مواقعی است که رابطه جنسی برقرار میکنید. برخلاف باور عموم، انزال دیررس یک حسن نیست، بلکه ممکن است باعث خستگی و ناراحتی فرد و شریک جنسی و به مرور بی میلی جنسی بشود.
انزال زودرس
انزال زودرس یا زود انزالی یکی از اختلالات شایع مردان است که منجر به بروز مشکلات زیادی میشود. انزال زودرس به معنای انزال زودتر از تمایل فرد و بسیار کمتر از میزان معمول انزال است. تشخیص این اختلال صرفا با بررسی الگوی آن قابل انجام است و باید در تقریبا تمام دفعات رابطه جنسی اتفاق بیفتد. برای اشنایی با انواع درمان زود انزالی کلیک کنید.
اختلال نعوظ
اختلال نعوظ به معنای بروز مشکل در رسیدن به نعوظ در صورت وجود تحریک کامل یا ناتوانی در حفظ نعوظ و سفتی آلت تناسلی است. همچنین به کاهش میزان سفتی آلت نیز اختلال نعوظ گفته میشود. این موارد باید تقریبا در تمام تجربههای رابطه جنسی وجود داشته باشد. برای آشنایی با انواع روشهای درمان نعوظ کلیک کنید.
اختلال ارگاسم در زنان
اختلال ارگاسمی زنان، به وجود تاخیر یا کمبود چشمگیر یا نرسیدن به ارگاسم است. زمانی که با وجود تحریک مناسب و تجربه انواع مختلف تحریک، تقریبا در تمام موارد رابطه، این مشکل وجود داشته باشد. حتی اگر در صورت بروز ارگاسم، شدت لذت و احساسات ارگاسمی کاهش چشمگیر داشته باشد، می توان تشخیص این اختلال را داد.
کمبود میل جنسی در مردان و زنان
کمبود میل جنسی در زنان و مردان کاملا متفاوت است و در هر کدام علائم و نشانههای مشخصی دارد. برخی از نشانههای اختلال کمبود میل جنسی، فقدان یا کمبود تمایل به نزدیکی، فقدان یا کمبود افکار و خیال پردازی های جنسی و عدم تمایل به آغازگر بودن یک رابطه است.
برخی دیگر از اختلالات جنسی که با عنوان اختلالات پارافیلیک شناخته میشود شامل: اختلال تماشاگری جنسی، اختلال نمایشگری آلت تناسلی، اختلال مالش دوستی، اختلال سادیم (آزارگری) و مازوخیسم (آزاردوستی) جنسی، اختلال بچه بازی و .. است که با اختلالات عملکرد جنسی متفاوت است.
روش های درمان اختلالات جنسی
اختلالات جنسی شامل دو دسته اختلالات پارافیلیک و اختلال عملکرد جنسی میباشد. اختلالات پارافیلیک بر اساس تمایلات نابهنجار و غیرعادی جنسی است و کژکاریهای جنسی بر پایه مشکل در تحریک و ارضا. برای درمان اختلالات جنسی در ابتدا باید نوع مشکل به طور دقیق کشف و بررسی شده و سپس علت بروز این مشکل شناسایی شود. علل بروز اختلالات جنسی شامل موارد زیر است که در هر اختلالی متفاوت میباشد:
- اختلالات خلقی مانند افسردگی
- اختلالات اضطرابی
- مشکلات جسمانی و فیزیولوژی
- مشکلات عاطفی و هیجانی
- مشکلات اقتصادی، شغلی و اجتماعی
- آسیبهای دوران کودکی
بنابراین برای اینکه بتوانید اختلالات جنسی خود را درمان کنید، ابتدا به این فکر کنید که مشکل اصلی شما چیست و چرا این اتفاق برای شما افتاده است. زمانی که ذهنتان به صورت سالم درگیر مسئله شود، در روند درمان کمک کننده است. زمانی که درباره مشکل خود آگاهی پیدا کردید، آن وقت زمان آن است که به متخصص برای تکمیل تشخیص اختلال و درمان آن مراجعه کنید.
درمان دارویی
درمان دارویی، مخصوصا در مواردی که مشکلات جنسی ناشی از مشکلات هورمونی، شیمیایی و فیزیولوژیکی باشد، اصلیترین راه درمان است. همچنین زمانی که مشکلات روحی و روانی در وضعیت حادی باشد و روی سلامت جنسی تاثیر بگذارد، درمان دارویی توصیه میشود که جز با تشخیص متخصص امکان پذیر نمیباشد. درمان دارویی شامل طب سنتی (که شامل گیاهان دارویی و بهبود تغذیه است)، درمان های شیمیایی (که شامل داروهای شیمیایی، پمادهای موضعی و تزریق هورمون است) و عمل جراحی. به دلیل خطرات مصرف خودسرانه داروها، در این مطلب از اعلام نام آنها خودداری میکنیم.
درمان روانشناختی
درمانهای روانشناختی، در هر صورت همیشه لازم و ضروری است. چه درمان دارویی داشته باشید چه نداشته باشید، وجود روانشناس متخصص در کنار شما، نه تنها روی مشکل اصلی شما تاثیر مثبت دارد، بلکه دیگر مسائل حاشیهای که ممکن است روی عملکرد جنسی و زناشویی شما اثرگذار باشد را کنترل و راه برطرف کردن آنها را به شما آموزش دهد. درمانهای روانشناختی، به خصوص برای اختلالات پارافیلیک، رکن اصلی درمان است. برای دریافت مشاوره جنسی کلیک کنید.
درمانهای شناختی – رفتاری جهت اصلاح افکار و عادت جنسی، درمانهای رفتاری جهت اصلاح رفتارجنسی، گروه درمانی جهت آشنایی با کسانی که مشکل مشابه دارند و باعث کاهش نگرانی میشود)، درمان روانکاوی جهت بررسی ریشههای ناخودآگاه و اثرات منفی دوران کودکی، برخی از درمانهای شایع برای اختلالات جنسی میباشند.
برای دریافت مشاوره و سکس تراپی میتوانید درهر ساعت از روز برای مشاوره جنسی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
آخرین تحقیقات علمی روانشناسی
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
:: برچسبها:
درمان اختلالات جنسی ,
:: بازدید از این مطلب : 509
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0