مشاوره کودک چیست و چه کمکی به رشد و تعالی فرزندان میکند؟ مشاوره کودک یکی از انواع خدمات روانشناسی است که تنها به کودکان دچار اختلالات رفتاری اختصاص ندارد و بسیاری از والدین برای استعدادیابی و یا پرورش مهارتهای فرزندشان نیز میتوانند از آن کمک بگیرند. با توجه به نقش پررنگ دوران کودکی در کیفیت سایر دورههای زندگی، بسیار اهمیت دارد که بتوانید برای ارتقای وضعیت روانی و بهداشت جسمی فرزندتان تلاش کنید و در صورت نیاز از خدمات مشاوره کودک کمک بگیرید. ما در ادامه این مقاله تلاش کردهایم تا در مورد خدمات ارائه شده در مشاورهکودک به توضیحات بیشتری بپردازیم پس با ما همراه باشید.
منبع : مشاوره کودک
مشاوره کودک نوعی خدمات روان درمانی است که بر کودکان و نوجوانان تمرکز دارد. روانشناسان در این جلسات مشاوره به گستره موضوعات مختلفی میپردازند که از جمله مهمترین آنها میتوان به درمان اضطراب جدایی، کمک به کودک برای کنار آمدن با سوگ و رفع اختلالات رفتاری اشاره کرد. البته مشاوره کودک تنها به حل و فصل مشکلات این دوران اختصاص ندارد بلکه والدین برای استعدادیابی، گرفتن تست هوش و ارتقای مهارتهای بین فردی فرزندان خود نیز میتوانند از آن کمک بگیرند.
متخصصین حرفهای در زمینه مشاوره کودک
برای اینکه از خدمات مشاوره کودک استفاده کنید مهمترین قدم این است که بتوانید متخصصین حرفهای در این زمینه را بشناسید و از افراد درستی کمک بگیرید. روانشناسان تحصیل کرده در گرایش بالینی کودک و روانشناسان کودکان استثنایی از جمله کارشناسانی هستند که بهطور اختصاصی در حوزه کودک و نوجوان آموزش دیدهاند و میتوانند به شما در حل مشکلات کودک و کشف توانمندیهای او کمک کنند. علاوه بر این روانشناسان بالینی که در دورههای تخصصی کودک آموزشهای ویژه دیدهاند نیز میتوانند به شما در زمینههای مذکور یاری برسانند. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که قبل از مراجعه به روانشناس در مورد مدرک تحصیلی، سوابق آموزشی و کاری او اطلاعات لازم را به دست بیاورید. مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو با گرد هم آوری برترین متخصصان روانشناسی به شما خدمات روانشناسی در زمینه کودک و نوجوان ارائه میدهد، این خدمات در قالب تلفنی، حضوری، انلاین و همایش ارائه میگردد.
چه زمانی باید از مشاوره کودک کمک بگیریم؟
همان طور که گفته شد مشاوره کودک پیرامون موضوعات مختلفی میتواند به شما کمک کند. از همین رو در صورت مواجهه با هریک از موقعیتهای زیر بهتر است از یک متخصص حرفهای در زمینه کودک مشورت بگیرید.
– درگیری کودک با اضطرابها و ترس های کودکی نظیر اضطراب جدایی، فوبیا یا ترس مفرط از تاریکی، غریبهها و …
- درگیری کودک با اختلالات یادگیری و مشکلات مرتبط با مدرسه
- دچار بودن فرزند به اختلالات رفتاری و مشکلاتی نظیر اختلال بیش فعالی-نقص توجه
- درگیری با نوجوان در مسیر هویتیابی و بروز تنشهای والد فرزندی
- مواجه شدن کودک با آسیبها و سوءاستفادههای جسمی و جنسی
- تمایل به افزایش و پرورش مهارتهای زندگی در کودک یا نوجوان
- تمایل به کشف استعدادهای کودک
انواع جلسات مشاوره کودک
جلسات مشاوره کودک میتواند به تنهایی با کودک، با والدین یا با حضور هم زمان والد و فرزند برگزار شود. معمولاً برای کودکانی که سن کمتری دارند درمانگر از روشهایی نظیر بازی درمانی برای کشف و بهبود مشکلات استفاده میکند چراکه بازی ابزار خوبی است تا بچههای کوچکتر بتوانند احساسات خود را ابراز کرده و ترسها و نگرانیهایشان را با درمانگر در میان بگذارند. در روشهایی نظیر خانواده درمانی درمانگر تلاش میکند تا هم زمان اعضای خانواده را در جلسه مشاوره حاضر نماید و تعاملات آنها را با کودک مشاهده کند. این کار کمک میکند تا الگوهای رفتاری غلط شناسایی شده و روشهای تربیتی مناسب در طول روند مشاوره تمرین شوند.
طول مدت جلسات مشاوره کودک
طول مدت جلسات مشاوره کودک مسئلهای از پیش تعیین شده نیستند بلکه متناسب با موضوعی که به خاطر آن مراجعه میکنید میتوانند متفاوت باشند. برای مثال برای آموزش مهارتهای زندگی به کودک ممکن است تنها 6 جلسه درمانی کافی باشد اما برای درمان اختلالاتی نظیر نقص توجه-بیش فعالی یا اختلالات یادگیر، تعداد جلسات بیشتری نیاز است. طول مدت هر جلسه نیز میتواند از 45 تا 90 دقیقه متغیر باشد.
علائم هشدار دهنده در مورد مشکلات کودک
کودکان همانند بزرگسالان نمیتوانند در مورد احساسات خود صحبت کنند و نگرانیهایشان را با دیگران در میان بگذارند. آنها اغلب مشکلات خود را در قالب علائم دیگری نشان میدهند که شناخت آنها به شما کمک میکند در مورد وضعیت روحی روانی فرزند خود آگاهی بیشتری داشته باشید و بتوانید بهموقع از یک متخصص و مشاور کودک برای حل مشکلات او کمک بگیرید. از جمله این مشکلات میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- وجود ترسهای بسیار مفرط و غیرمنطقی از موضوعات مختلف
- اشکال در کنترل خشم و بروز پرخاشگری مفرط
- ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران و تمایل به انزوا
- از بین رفتن ناگهانی اشتهای کودک که نیاز کودک به مشاوره را دوچندان میکند
- کاهش نمرات تحصیلی و بروز مشکلاتی در مدرسه
- درگیری در فعالیتهای پرخطر و آسیب رسان (این مسئله به خصوص در دوران نوجوانی اهمیت بسزایی پیدا میکند)
برای دریافت مشاوره در زمینه نوزاد و کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
سؤالات متداول
پسر 9 ساله من اصلاً تمرکز حواس ندارد و نمرات تحصیلیش خیلی پایین است. نمیدونم چطور باید تمرکزش رو بالا ببرم؟
ناتوانی در تمرکز میتواند ریشه در مشکلات گوناگونی داشته باشد که از جمله این مشکلات میتوان به اختلال نقص توجه، دچار بودن به افسردگی و اضطراب اشاره کرد. برای کمک به فرزندتان لازم است که به یک روانشناس کودک مراجعه کرده تا او ابتدا یک ارزیابی بالینی دقیق از فرزندتان به عمل بیاورد و ریشه مشکلات را تشخیص دهد. تا زمانی که تشخیص دقیقی صورت نگیرد راهکارهای بهبود حواسپرتی نمیتوانند کمک زیادی به شما بکنند. شما در هر جایی که هستید می توانید از خدمات مشاوره تلفنی و حضوری مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو بهرمند شوید.
منبع : مشاوره کودک
:: برچسبها:
مشاوره کودک ,
:: بازدید از این مطلب : 441
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0