اختلاف سنی با فرزندان یکی از عوامل تأثیرگذار در ایجاد ارتباط مناسب والد فرزندی است. این مسئله به خصوص در دوره نوجوانی بیش از هر زمان دیگری خود را نشان میدهد و زمینه ساز بروز تنش و تعارض میگردد. با این حال امروزه با بالا رفتن سن ازدواج، اختلاف سنی والدین و بچههایشان نیز بیشتر شده و نگرانیها در این باره افزایش یافته است. البته جای نگرانی وجود ندارد چراکه با مدیریت کردن این مسئله میتوان از بسیاری مشکلات و تنشها پیشگیری کرد. اما خوب پدر و مادرهایی هم هستند که با وجود اختلاف سنی زیاد توانستهاند ارتباط خوبی با بچههایشان برقرار کنند، در ادامه بهترین اختلاف سنی با فرزندان را بر اساس مطالعات و بررسیهای انجام شده آوردهایم. برای بررسی وضعیت و شرایط خود میتوانید مشاوره کودک دریافت کنید.
منبع : اختلاف سنی با فرزندان چه اهمیتی دارد
بهترین اختلاف سنی با فرزندان
بسیاری از زوجین قبل از بچهدار شدن در مورد بهترین اختلاف سنی با فرزندان از متخصصین سؤال میپرسند. در جواب به این پرسش باید گفت آنچه باعث میشود سن به عنوان یک عامل بسیار مهم در نظر گرفته شود این است که افراد معمولاً در سنین بالا کمتر میتوانند با فرزند خود ارتباط صمیمانه برقرار کنند و علاقه مندیهای او را درک نمایند چراکه شکاف نسلی آنقدر زیاد میشود که آنچه برای فرزندان ارزش محسوب میشود برای پدر و مادرها اهمیتی ندارد و یا بالعکس.
از آنجایی که ارتباط با والدین الگویی برای برقراری ارتباط سالم با تمامی افراد مهم در طول زندگی است هرچقدر این اختلاف بیشتر شود سایر تعاملات فرزند نیز بیشتر در معرض آسیب قرار میگیرد. در نتیجه معمولاً توصیه میشود که زوجین تا 35 سالگی برای فرزند آوری اقدام کنند و اگر این امر را بعد از این سن تجربه کردند بر کیفیت ارتباط خود با فرزندان دقت بیشتری به خرج دهند و برای داشتن روحیهای انعطاف پذیر و ایجاد درک متقابل با نسل جدید مهارتهای لازم را بیاموزند. مشورت گرفتن از روانشناسان متخصص در حیطه خانواده میتواند تا حد زیادی در این زمینه به شما کمک نماید. برای آشنایی با بهترین سن برای بچه دار شدن کلیک کنید.
فرزند آوری در سنین بالا
زوجینی که در سنین بالا اقدام به بچهدار شدن میکنند اغلب به مرور زمان در تربیت فرزند خود با مشکل مواجه میشوند. این مسئله در ابتدای کار یعنی دوران نوزادی یا کودکی فرزند کمتر خود را نشان میدهد اما هرچقدر کودک به سمت استقلال و توانایی پیش میرود مشکلات پررنگتر میشوند تا جایی که معمولاً نوجوانی فرزندان به نقطه اوج تنشها تبدیل میشود.
در دوره نوجوانی فرزندان مطیع دیروز تبدیل به افرادی میشوند که میخواهند هم چون یک بزرگسال رفتار کرده و علاقه مندیهای خود را دنبال کنند. در این شرایط اگر تفاوت نسلی زیادی بین والدین و نوجوان حاکم باشد و پدر و مادر ارتباط مناسبی با کودک نداشته باشند بسیاری از خواستههای فرزند خود را غیرعقلانی، پوچ و بیارزش میدانند و نمیتوانند به استقلال نظر او احترام بگذارند.
البته در نظر داشته باشید که سن تنها یکی از عوامل تأثیرگذار بر رابطه والد فرزندی است. در نتیجه اگر شما بتوانید از ابتدا ارتباط خوبی با فرزندتان برقرار کنید، نسبت به تفاوتهای نسلی آگاه باشید و در جهت ایجاد درک متقابل بکوشید میتوانید بر مشکلات موجود غلبه کنید. در واقع آنچه اهمیت دارد فارغ از سن، نوع برخورد شما با فرزند و کیفیت تعاملات است.
اختلاف سنی با فرزندان | فرزند آوری در سنین پایین
همان طور که افزایش اختلاف سنی میتواند برای والدین و فرزندان دردسرساز شود، بچهدار شدن در سنین پایین نیز میتواند مشکلات گستردهای را به بار بیاورد. برای مثال اکثر مادرانی که در سن نوجوانی باردار میشوند چالشهای زیادی را در ارتباط با تربیت فرزندان تجربه میکنند چراکه آنها خود در یک دوره بسیار حساس از زندگی به سر میبرند و فشارهای زیادی را در جهت هویتیابی و استقلال یابی تجربه میکنند. مضاعف شدن این فشارها با تولد فرزند میتواند مادران جوان را از نظر روانی آسیبپذیر کرده و آنها را با مشکلاتی نظیر اضطراب زیاد یا افسردگی پس از زایمان روبهرو کند. علاوه بر اینکه سلامت روانی مادر در این دوران بیش از هر زمانی در معرض خطر قرار دارد. این مسئله میتواند ارتباط با نوزاد را نیز خدشهدار کرده و رابطهای غیر ایمن و پرتنش را به وجود بیاورد.
در نتیجه اگر در سنین پایین تصمیم به فرزند آوری گرفتید تلاش کنید تا از نظر روانی خود را برای سازگاری با چالشهای جدید زندگی آماده نمایید و مهارتهای فرزندپروری را در خود پرورش دهید. مشورت گرفتن از یک روانشناس برای حل تعارضهای درونی، استفاده از کتابهای راهنمای تربیت کودک و شرکت در کارگاههای فرزند پروری ازجمله روشهایی است که به شما برای کنار آمدن هرچه بهتر با اوضاع و شرایط کمک میکند.
مدیریت کردن اختلاف سنی با فرزندان
همان طور که پیشتر اشاره شد وجود اختلاف سنی به معنای اجتنابناپذیر بودن تعارض با فرزندان نیست. بلکه این مسئله یکی از صدها عواملی است که کیفیت رابطه والد فرزندی را تحت تأثیر قرار میدهد. در نتیجه شما با برداشتن گامهای درست در تربیت کودک میتوانید اختلاف سنی را مدیریت نمایید و تأثیر آن بر رابطه را کاهش دهید. ازجمله نکاتی که در نظر گرفتن آنها میتواند به شما در این زمینه یاری برساند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1- کودکان مسئول بیحوصلگیها و فشارهای روانی مرتبط با افزایش سن شما نیستند. اگر احساس میکنید در تعامل با فرزندتان دائماً عصبی هستید برای افزایش میزان سازگاری خود از یک مشاور روانشناس کمک بگیرید.
2- از همان کودکی با فرزندتان ارتباط صمیمانهای برقرار کنید.
3- زمانهایی را برای انجام فعالیتهای مشترک لذت بخش با فرزندان اختصاص دهید.
4- برای مدیریت کردن مسئله اختلاف سنی با فرزندان سعی کنید از رفتارهایی نظیر سرزنش کردن، توهین یا تحقیر کردن بپرهیزید.
5- عقاید فرزندان نوجوان را به رسمیت بشناسید و به آنها احترام بگذارید.
6- به جای تصمیم گیری برای نوجوان تلاش کنید فقط دیدگاههای خود را ارائه دهید و تصمیم نهایی را به عهده خود او واگذار نمایید.
7- تلاش کنید تا با وجود اختلاف سلایق و نظرها به فرزندتان نشان دهید که همواره او را دوست دارید و این مسائل محبت شما را تحت تأثیر قرار نمیدهد.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
سؤالات متداول
آیا بچهدار شدن در سن کم باعث افزایش صمیمیت والد و فرزند میشود؟
معمولاً اختلاف سنی کمتر باعث میشود که افراد درک متقابل بیشتری از هم داشته باشند و همین مسئله روی میزان صمیمیت تجربه شده تأثیر میگذارد. با این حال در نظر داشته باشید که فرزند آوری در سنین بسیار کم هم، چندان توصیه نمیشود و میتواند آسیبهای مربوط به خود را داشته باشد. تلاش کنید میزان بلوغ عاطفی و روانی خود را به عنوان ملاک مد نظر قرار دهید و برای تصمیم گیری هرچه بیشتر در این باره از یک روانشناس متخصص در حیطه خانواده کمک بگیرید.
منبع : اختلاف سنی با فرزندان چه اهمیتی دارد
:: برچسبها:
اختلاف سنی با فرزندان چه اهمیتی دارد ,
:: بازدید از این مطلب : 389
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0